Heidi Sauer, RSIK, fortæller her om klubbens træner-/løberudviklingsseminar i april 2016: 

For 3. år i træk har vi valgt at budgettere med og afholde et træner/løberudviklingsseminar, og der deltog i alt 25 løbere fra klubbens konkurrence hold, heraf alle 13 solodansere og 3 isdansepar.

I år var fokuspunktet på isen teknisk træning: skær, ben/knæarbejde, holdning​, trin og buer. Vi vurderer i RSIK, at al udvikling for den enkelte løber – om det er sololøb eller solodans -, starter med at løberne “kan løbe på skøjter”. Vi tager ikke typisk udgangspunkt i springene – men i grundløbet. Det er vigtigt for hele vores trænerteam og klubben, at løberne vænnes til og træner rigtigt meget grundløb (basic-træning) og teknisk træning. Vi tror på at springene kommer nemmere til løberne, hvis de har et godt og solidt grundløb.

Det har været fantastisk, at kunne give denne gave til vores løbere og trænere og der var højt humør i gennem hele weekenden, som samtidig giver et godt socialt fundament for løberne at være samlet en hel weekend. Foruden Laurence og Nikolaj og deres meget kompetente undervisning i teknik, var Brad Baudach på programmet med tekniktræning til springene. Vi havde på en professionel danser til at fyre den af i en time med alle løbere, hvilket løftede energiniveauet. Vi havde også et foredrag om trivsel – med fokus på konflikthåndtering i alle aldre – for både børn og voksne. Lørdag aften havde vi fællesspisning for alle løbere, trænere og forældre. Laurence og Nikolaj stod også for off ice træningen, hvor de bidrog med vigtig info og viden omkring vigtigheden af office.

Vi valgte at filme fra hele weekenden, hvilket vi håber kan give os rigtig gode input og mange nye spændende øvelser, som vores trænere kan gøre brug af i den daglige træning.