På endnu en fantastisk klar og solrig dag i Reykjavik, som viste sig fra sin bedste side under hele konkurrencen, lukkede Senior Damer på fineste vis dette års Nordics Open. De danske damer, Malene Andersen og Emma Louise Jensen, befandt sig i en meget stærk konkurrence med  i alt 17 damer, hvoraf de 13 opnår pointscorer på over 100 point. I sådan et selskab koster selv den mindste fejl vigtige point, og det blev desværre ikke de danske damers bedste konkurrence i år.

Emma Louise Jensen løb et fint langt program med et godt trippel salchow-dobbelt tåloop forsøg, gode dobbelt spring og flotte piruetter. Men i det korte program var der generelt ikke held med springene, og med to 15. placeringer blev det til en samlet 15. plads med 78,86 point til Emma Louise.

EmmaLouiseAndersenNM17

Det var bare ikke Malene Andersens bedste konkurrence. Hun blev noteret for at underrotere et par spring i det korte program, men trak sig op på nogle fine piruetter, hvilket placerede hende på 16. pladsen. I friløbet ville næsten ingenting lykkes, de mange spring blev en kamp, som hun ikke vandt, selvom hun kæmpede bravt gennem hele programmet. Der er bare dage, hvor tingene ikke vil lykkes, og det var en af de dage. Malene blev samlet nr. 17 med 59,78 point, hvilket er langt fra hendes sædvanlige niveau.

MaleneAndersenNM17

De to damer er vigtige for Dansk Skøjte Union og de gjorde, uanset at resultaterne kunne være bedre, en god indsats på isen med den rette attitude. Når man skal gå på isen efter en af verdens bedste løbere, Carolina Kostner fra Italien, så påvirker det nerverne. Carolina vinder konkurrencen med 204,27 point, og med russiske Elizaveta Tuktamysheva og de meget stærke svenske og finske piger, var konkurrencen på et meget højt niveau. De danske damer kan tage god erfaring med hjem, og er dermed bedre rustet næste gang.

Hvis vi skal gøre status, så kan vi kun være tilfredse med indsatsen og resultaterne ved Nordics og Nordics Open 2017. Det blev til en enkelt medalje: en bronzemedalje i Novice drenge til Lucas Strzelec, og en overall flot indsats af alle vores løbere, der viser god konkurrenceånd. For nogen var det den første konkurrence på dette niveau, og det er vigtig erfaring for en evt. senere international karriere. For andre blev der ‘krydset klinger’ med tidligere rivaler på isen og med gode og sjove gensyn udenfor isen.

Fra DSU’s side skal vi arbejde på at gøre holdet mere til et hold fremover. Tankerne kunne være at have samlet ankomst og afrejse, og ved at udbrede forståelsen af at rejse med en holdleder, der har ansvaret for alle løbere under konkurrencen. Det skal være noget særligt at rejse som et hold og repræsentere Danmark, og det er givende at være en del af et hold, hvor de ældre hjælper de yngre.