Elena Rigas Møller og Victor Hald Thorups resultater sidste sæson har nu resulteret i, at Team Danmark netop har bevilget 250.000 kr. i særlig olympisk projektstøtte til optimering af forberedelserne til OL i 2018. Den økonomiske støtte til speed skaterne er øremærket konkrete indsatser:

  • deltidsansættelse af landstræneren, så han kan deltage i konkurrencer og træningssamlinger i udlandet
  • direkte økonomisk støtte til Elena og Victor til at sikre dem en sammenhængende hverdag
  • sportspsykologisk forløb omkring gruppedynamik i en olympisk kontekst
  • samt sparring med TD’s fysiologer o.lign.

For landstræner Jesper Carlson betyder støtten, at der bliver mere ro på det hele. “Vi behøver ikke at jonglere med så mange bolde i luften, for at få det hele til at løbe rundt.  Der ligger 7 års hårdt arbejde bag os for at nå hertil, og det er mere end et stort skulderklap, at få Team Danmark med på de sidste 8 måneder af rejsen til OL”, udtaler Jesper Calson.

“Vi er meget glade for, at Team Danmark på baggrund af en ny disciplinanalyse også vil vurdere, om DSU kan blive indplaceret i Støttekoncept 2017-2020, hvilket vil give vores udøvere endnu bedre muligheder til at udvikle sig frem mod de sportslige mål”, siger formand Ingelise Blangsted.

Jesper Carlson ser også positivt frem mod OL 2022. “Jeg ser meget frem til det fremtidige samarbejde mod 2022. Vi er nået så langt her med meget få midler og masser af passion. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor langt vi kan nå med midler, ekspertbistand og passion.”