Ni løbere med trænere og to holdledere kom sent søndag aften hjem efter fem dage til The Nordics i Linköping, Sverige, hvor holdet har udvist stor holdånd, og hvor de ældste har hjulpet de mindste. Det har været nogle lange, sjove og lærerige dage med meget godt skøjteløb og skønne oplevelser. De bedst placerede danske løbere blev Catharina Victoria Petersen med en 4. plads i Novice Piger og Lucas Strzelec med en 5. plads i Junior Herrer.

Ni stærke, danske løbere. Fra venstre mod højre: Keesha, Jane, Pernille, Lucas, Anna-Flora, Josephine, Amalie, Selma og Catharina

Holdet ankom onsdag med toget til Linköping station, hvorfra alle gik med kufferterne til hotellet af veje, der var dækket af et 10 cm lag is. Selvsamme islag gjorde det svært at komme fra hotel til skøjtehal de første par dage, så alle var glade, da det blev tøvejr, og det igen blev nemt at spadsere mellem de to lokationer.

Det danske heppekor fik stor ros fra de andre lande

Senior damerne kom i modvind

Vi havde to deltagere med i Senior Damer, hvor Pernille Sørensen blev bedst placeret på 7. pladsen med 136,07 point i den stærke række, som hun på en god dag kunne have taget en medalje i. Pernille løb desværre langt fra op til sit bedste efter en længere sygdoms periode, men hun lykkedes med at lande en super flot trippel tåloop – dobbel tåloop, der får +3 hos flere af dommerne. Det lange program bar tydeligt præg af træthed efter en stærk trippel lutz – trippel tåloop kombination, hvor efter hun taber pusten og laver flere fejl. Pernille blev nr. 5 ved sidste års konkurrence med 135,70, hvorfor det er tydeligt at se, at der var flere med et højt niveau i år.

Josephine Kærsgaard bliver nr. 13 med 86,54 point efter et super fint kort program med et godt forsøg på trippel tåloop og gode trippel salchow og dobbelt axel-spring og samtidig med overskud og smil på læben, da hun var færdig. Det lange program lykkedes derimod desværre ikke rigtigt denne gang, og Josephine måtte betale prisen i karakterne, idet hun ikke leverede nogle trippel spring.
Josephine blev nr. 13 med 91,07 point i Junior rækken sidste år.

Dame rækken blev vundet af finske Jenni Saarinen med 162,63 point.

Vi havde ingen dansk deltagelse i Senior Herrer, idet Nikolaj Mølgaard Pedersen var skadet. Rækken blev overraskende vundet af norske Sondre Oddvolle Bre med 190.44 point.

Højt niveau i Junior Damer

Helt som forventet var der også et højt niveau i Junior rækkerne, hvor vi desværre havde to afbud i Junior Damer: Vanessa Sevidova og Maia Sørensen. Til at forsvare de danske farver var Jane Iskov og Amalie Borup.

Jane Iskov tager samlet 13. pladsen med et stærkt kort program med trippel tåloop i kombination og en fin dobbelt axel, som fik et par plusser hos dommerne. Alle piruetter var level 3 eller 4 og med nogle gode komponenter fik Jane en flot 7. plads i kort. Der var også planlagt et stærk langt program med tre trippel spring, men desværre kæmpede Jane lidt med elementerne i programmet, hvilket giver hende 13. pladsen, som også bliver den samlede placering med ialt 102,57 point.
Jane blev nr. 20 sidste år i Novice rækken, og en 13. plads i Junior er en markant forbedring af Janes præstation.

Det blev til 15. pladsen for Amalie Borup med 93,41 point, hvor springene ikke rigtigt ville lykkedes i det korte program, hvorimod hendes piruetter var fine og her hentede hun en masse plusser fra dommerne og en 16 plads i kort. Igen i langt program drillede springene, men de gode piruetter fik masser af plusser hos dommerne, og med fine komponenter fik Amalie avanceret til en samlet 15. Plads. I 2018 blev Amalie nr. 11 i Novice rækken med 77,54 point.

Junior Damer blev vundet af Selma Välitalo fra Finland med 139,30 point.

4 og 7 giver 5 i Junior Herrer

De svenske Junior Herrer er stærke, men Lucas Strzelec leverede et rigtig godt kort program med trippel tåloop i kombination og dobbelt axel. Desværre misser han en omgang i en piruette, som koster ham et par placeringer, og alligevel ligger han efter kort på en flot 4. plads – kun 0,5 point op til 2. pladsen.  Det lange program bar præg af småfejl i flere spring, hvilket giver ham 7. pladsen i det lange program, og en samlet 5. plads med 104,08 point. Lucas har et godt grundløb og nogle velkoreograferede programmer, som giver ham rigtig gode komponent scorer.
I 2018 blev Lucas nr. 4 med 110,59 point.

Junior Herrer blev vundet af svenske Oliver Praetorius med 148,56 point. Også her manglede vi en deltager, nemlig Daniel Tsion, der desværre stadig venter på statsborgerskab.

Flot 4. plads i Novice Piger

Novice pigerne var de første danskere på isen, og her løb Catharina Victoria Petersen to stærke programmer ved sin debut ved The Nordics, som sikrede hende 4. pladsen med 95,13 point. Det korte program indeholdt både tripple tålop og tripple salcow, men et lille kiks i dobbelt axel kostede dyrt, så Catharina lå på en flot 5 plads efter kort. Det lange program var super godt med bl.a. trippel Lutz, trippel Salchow og trippel Tåloop og gav Catharina 3. pladsen, hvilket gav hende en samlet placering som nr. 4 i det stærke felt. En flot indsats, der lover godt for fremtiden.

Anna-Flora Colmor Jepsen lander en fin trippel salchow i det korte program og charmerede dommerne med sin fine musikforståelse og gode program. På trods af fald i dobbelt Axel ender Anna-Flora på en 10 plads efter kort.  Flere både store og små kiks lagde en dæmper på det lange program, men Anna Flora viste igen god musikforståelse og gode skating skills og ender samlet på 13. pladsen med 76,42 point ved sit første Nordics.

Lige efter Anna-Flora, på 14. pladsen, kommer Selma Larsen, der også var med for første gang. Selma løb et godt kort program med en fin dobbelt Axel og gode levels på pirouetter og stepsekvens, men desværre blev den planlagte trippel loop til en dobbelt, hvilket kostede nogle point, og Selma blev nr. 14 i kort program. I det lange program lykkedes det at lande trippel loop, hvor det blev trippel salchow, der drillede, og Selma bliver samlet nr 14 med 75,92 point.

Danmark tog også 15. pladsen ved Keesha Jessica Buus, der lagde sig på 12. pladsen i det korte program med både en fin dobbelt axel og trippel salchow, men i det lange program drillede et par af springene, det blev derfor til en samlet 15 plads med 73,65 point for Keesha, som deltog ved The Nordics for anden gang.

Novice piger blev vundet af finske Janna Jyrkinen med 103,68 point.

Kim Ettrup og Camilla Lyngsø havde styr på løberne fra tidlig morgen til sen aften, hvor de sluttede dagen af med at lægge et program for den enkelte løber for den næste dag, så alle vidste præcis, hvornår de skulle op, spise, træne og konkurrere
Fredag aften deltog alle løbere, trænere og holdledere i banketten på Flygvarpenmusseum inde i byen, hvor der var mulighed for at se sig om på museet inden middagen.