Her finder i link til både en artikel og et E-læringskursus om emnet.

 

Artiklen henvender sig til både trænere og bestyrelsesmedlemmer. Artiklen omhandler primært piger i alderen 15-16 år, og kommer ind på pigernes travle hverdag, præstationskultur, fællesskaber, hvad der motiverer pigerne mest, og hvad trænerne skal være ekstra opmærksomme på som træner for målgruppen. Artiklen kan findes ved at trykke HER.

 

E-læringskurset klæder deltageren på til bedre at forstå, hvad der er på spil i unge pigers hverdagsliv og giver dig viden om, hvordan du som træner eller klubbestyrelse kan optimere idrætsmiljøet med henblik på at fastholde flere unge piger i idrætten. Kurset er målrettet trænere, men det er som klubbestyrelse vigtigt at kende sine nuværende og kommende medlemmer, derfor opfordres bestyrelsesmedlemmer også til at tage kurset. Det tager ca. 60 min. at gennemføre kurset, med mulighed for at gå yderligere i dybden med emnerne, via en række videoer der præsenteres undervejs. I kan finde kurset ved at trykke HER.

 

Kurset er delt i to dele:

Del 1: Viden om pigers hverdagsliv, trivsel og motivation.

Del 2: Konkrete redskaber til at skabe bedre idrætsmiljøer for teenagepiger

 

Kurset er udviklet af Danmarks Idrætsforbund, men i er velkomne til at rette henvendelse til Dansk Skøjte Unions udviklingskonsulent Rosita Olvhøj på rol@danskate.dk eller tlf. +4528742644, hvis i skulle have spørgsmål vedrørende kurset eller dets indhold.

 

Af Emil Peter Søhus