Ved et veltilrettelagt seminar samledes knap 40 dommere, tekniske specialister, tekniske controllere, beregnere og teknikere i Idrættens Hus denne weekend. Seminaret er årligt tilbagevendende, hvor de nye regler fra ISU gennemgås og afprøves i praksis. Teknikerne stiller bedømmelsessystemet op og optimerer det, mens dommere og teknisk panel har en række praktiske øvelser med video.

I år var der ikke helt så mange ændringer i reglerne, så der blev i stedet fokuseret på videreuddannelse, ligesom der var et oplæg fra Frankfurt seminaret samt en gennemgang af ændringerne i de danske mærkeprøveregler.

Fem officials blev færdiguddannede og kan nu kalde sig Teknisk Specialist eller Teknisk Controller. Til lykke til Lea Nørgaard (TC), Signe Hygom Jacobsen (TS), Dasha Podtelejnikova (TS), Laura Lundsgaard (TS) og Michael Tyllesen (TS), der alle bestod eksamen og er klar til sæsonens konkurrencer.

Samtidig afholdt FunSkate udvalget bedømmer seminar, og her var både nye og ‘gamle’ FunSkate bedømmere samlet – 13 ialt. Programmet bød på undervisning i bedømmelse af de forskellige grene af FunSkate, og også her var humøret og arbejdsindsatsen høj.

Lørdag aften var alle frivillige under unionen inviteret til den fælles middag, og det blev en hyggelig aften på Restaurant Flammen.

Vil du med næste år?
Prøv at læse, hvad en række af unionens officials siger om deres frivillige hverv.